MY NAME IS ALAN AND I PAINT PICTURES

Filmen portrætterer den engelske skizofrene maler Alan Russell Cowan (bedre kendt som Alan Streets). Alan begyndte at male som 8-årig og har ikke sluppet penslen siden. Upåvirket af akademiske konventioner og kunstneriske moder lærte han sig selv at male alt det, han så og følte. Som 18-årig emigrerede han fra London til New York, hvor han siden har levet en tilværelse som gadekunstner, der dag ud og dag ind drager ud storbyens jungle med sit staffeli og malegrej og finder sine motiver.

Med en nærmest autistisk maletrang har Alan udviklet en unik kunstnerisk stil, som afspejler hans personlige oplevelse af den indre og ydre verden, han lever i. Gennem Alans egne fortællinger og interviews med familiemedlemmer og kunstfaglige personligheder viser filmen et betagende portræt af et skizofrent menneske, der har fundet sit personlige sprog i kunstens kreative frirum. Hans farverige og skæve univers repræsenterer en kunst uden forbillede – en kunst, der trænger ind i menneskesindets dybder og afslører en indre verden af fantasier, følelser og tanker. Det er en film om den videnskabelige sammenhæng mellem mentale lidelser og kreativitet og om opdagelsen af det kunstneriske talent hos mennesker, der kommer fra en anden virkelighed end normen. Det er en film om outsiderkunst.

Filmen vises i perioden 18. januar - 5. februar 2010.

Mandag til fredag kl. 10 og kl. 13

Ring og bestil plads

Aftenarrangement

Onsdag den 3. februar 2010 vises filmen kl. 19.30. Gratis entré.

I samme anledning byder Café GAIA Papaya på en lækker aftenmenu. Pris: 99 kr. mod bestilling

Særligt tilrettelagt arrangement for 8.-10. klasses elever

Tag din klasse med på en filmisk rejse i et indre univers af skæve fortællinger og hæmningsløs kunst...
GAIA Museum inviterer alle 8., 9. og 10. klasser i Randers Kommune biografen. Museets flotte udstillingsrum vil i perioden 18. januar til 5. februar blive omdannet til en biografsal, hvor vi viser den prisbelønnede dokumentarfilm 'My Name Is Alan and I Paint Pictures'