Konference.

InART Foundation, Sct.Petersborg.

GAIA Museum Outsider Art har haft besøg af Ruslands førende eksperter indenfor outsiderkunst samt to journalister for den landsdækkende russiske TV kanal First Federal Channel.

Museet var vært ved en konference i dagene 7-8. februar 2011, hvor den russiske delegation deltog. Besøget er del af projektet OUTsiderburg støttet af Nordisk Ministerråd. Projektets hovedformål er viden og erfaringsudveksling indenfor humanistisk psykiatri og outsiderkunst.

Delegation bestod af syv personer fra organisationen InART i Skt. Petersborg herunder direktør Tatiana Deviatova og Valdimir Gavrilov, indehaver af outsiderkunstsamlingen Inye og vicedirektør for organisationen.

Herudover havde museet inviteret turistchefen for Visit Randers Anne-Mette Knattrup samt Knud Aarup, Social og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune til at deltage.

Social og arbejdsmarkedsdirektøren fortalte overbevisende om GAIA Museum Outsider Art og gjorde opmærksom på værdien i at museet ikke alene er kendt inden for landets grænser, men også på et internationalt plan.

Vi er stolte over at have en virksomhed som GAIA Museum her i Randers. En innovativ virksomhed med et stort internationalt netværk, der på flere måder end én er med til at promovere Randers. GAIA er en forbilledlig social institution, men også meget mere end det, nemlig et enestående museum for outsiderkunst, enestående både i udlandet og herhjemme, udtalte Knud Aarup.

Turischef Anne Mette Knattrup udtalte sig ligeledes begejstret om GAIA Museum, som hun beskriver som en rigtig god markedsføring for Randers. Hun peger på, at den form for turisme, der er knyttet op på faglige studieture og internationale relationer er vigtig for byens turismeudvikling. Derfor håber turistchefen, at museet og andre institutioner og virksomheder i langt højere grad fremover vil samarbejde med Visit Randers, i forbindelse med større besøg fra udlandet, så vi får mest mulig synergi til gavn for hele byen.

GAIA Museum sørgede for at delegationen, foruden konferencen på museet, også blev præsenteret for byens andre turistattraktioner. First Federal Channel - svarende til vores DR1 - lavede optagelser af byen. Hvor langt indslaget ender med at blive ser vi, når det vises på russisk landsdækkende TV inden for de kommende 14 dage, fortæller Anne Mette Knattrup.

TV-programmet om GAIA Museum i Randers, er del af en programserie på i alt 7 programmer produceret i forbindelse med OUTsiderburg-projektet. Projektet har også besøgt Finland og Sverige.

Delegationen var ovenud tilfredse med besøget og generelt imponerede over GAIA Museum både som arbejdsplads for mennesker med særlige behov, som uddannelsessted og ikke mindst som udstillingssted for outsiderkunst.

Se klip fra TV-programmet om GAIA Museum her

Kopi_af_Pressebillede_I._GAIA_Museum._INARTKopi_af_Pressebillede_II._GAIA_Museum._INART.jDorte_Eiersbo.Vladimir_Gavrilov