06.10.08 -07.10.08

ART BEYOND LIMITS

- European Art Project and Conference on Outsider Art

GAIA Museum Outsider Art har for første gang afholdt en stor international konference om Outsiderskunst.

Kunsthistorikere, kunstskolelærer, museumsfolk samt kunstnere fra både Australien, Spanien, Finland, Holland og Scotland deltog i konferencen, der fandt sted 6 -7. oktober på og omkring GAIA Museum.

Konferencen var delt i to sideløbende spor, et teoretisk og et praktisk.

Emnerne der blev diskuteret på det teoretiske spor var mangfoldige, men alle havde de at gøre med praktiske, etiske og moralske dilemmaer inden for outsiderkunsten og dens produktion og salg. Ligeledes blev mulighederne for et mere formaliseret international netværk, forankret på GAIA Museum Outsider Art debatteret.

I det praktiske forløb deltog kunstnere med udviklingshandikap fra bl.a. Færøerne, Finland og Sverige. De lavede Land Art med naturens egne materialer på den store plæne foran GAIA Museum, med lokale Mitten Ferrar som tovholder.

Museet har fået flotte evalueringer fra deltagerne, således også fra konferencens hovedtaler dekan og professor i kunsthistorie ved universitetet i Sydney Colin Rhodes, med hvem museet håber på et forsat tæt samarbejde.

Art_beyond_limits_1

Art_Beyond_Limits_2Art_Beyound_Limits_2