euward5

- europæisk prisvinderkunst

Euward er en europæisk kunstpris for maleri og grafik hos kunstnere med et psykisk handicap. Det er outsiderkunstens første og hidtil eneste pris af international betydning.

Som en kunstpris med et internationalt udsyn, er euwards mål at skabe anerkendelse af den kunstneriske kvalitet der findes i disse outsiderkunsteneres værker, ligesom det er målet at afdække disse talenters betydning for moderne samtidskultur, og gøre det tilgængeligt for den brede offentlighed.

Prisen uddeles hvert tredje år og GAIA Museums udstilling viser de tre prisvindere fra 2010:  Peter Kapeller (f.1969), Østrig, og Sigrid Reingruber (f.1980), Østrig og Annemarie Delleg (f.1988) Italien,

Prisvinderværkerne kunne ikke være mere forskellige. På hver deres måde karakteriserer de outsiderkunsten og viser æstetisk og menneskelig brede.
Det er tre forskellige tilgange til livet og tre forskellige kunstneriske koncepter, hvis særpræg præsentere en udfordring til både den almindelige betragter og den professionelle fortolker.

Udstillingen åbnes den 22. januar 2011 kl.13.00 af kurator og medstifter af euward-prisen Klaus Mecherlein.

Fra kl. 11.00 kan der mod bestilling smovses i Café GAIA Papayas prisvinderbrunch. Pris 119,-

GAIA Museum takker Klaus Mecherlein og Hotel Randers for at muliggøre denne udstilling.

Plakat_til_hjemmeside_euward