OUTSIDER ART PAST FORWARD

GAIA Museum Outsider Art har modtaget støtte fra EU’s kulturprogram til partnerprojektet, Outsider Art Past Forward - www.outsiderartpastforward.eu

Med GAIA Museum som initiativtager og koordinator er projektet udviklet i samarbejde med museerne Kunsthaus Kannen i Tyskland, Museum Dr. Guislain i Belgien og organisationen Union for Rural Culture and Education i Finland.

Projektets primære målsætning er at udforske outsiderkunsten som begreb og felt i nutidens Europa og se det i lyset af den traditionelle opfattelse af kunst skabt af mennesker, der kommer fra en anden virkelighed end 'det normale' i konventionel forstand. Partnerne skal samarbejde om at udvikle et mindre forskningsprojekt, der overordnet set handler om at indsamle viden og kortlægge europæisk outsiderkunst. Det vil sige, at projektet skal finde og synliggøre alle former for organisationer i Europa, der arbejder for at fremme outsiderkunstnere og deres kunst. Det gælder såvel udøvende kunstskoler og værksteder som formidlende organisationer i form af museer, gallerier og magasiner.

Projektet udvikles gennem konkret research, udgivelse af en bog om europæisk outsiderkunst, samt afholdelse af 3 konferencer i Finland, Tyskland og Belgien.

Målet med projektet er, at det skal styrke det internationale samarbejde i Europa og hermed støtte op omkring den nyetablerede forening, European Outsider Art Association.

Læs mere om bogen "On the map"

 

 

 

 

   
Send os en e-mail