Molekylelysestagen

Af Dorte Eiersbo

I museets spæde begyndelse i 2002 havde vi ikke så mange besøgende, da få kendte til vores eksistens, og forudsætningen for at have beskæftigelse nok til de 10 mennesker med særlige behov, der var tilknyttet vores dagbeskæftigelse, var netop besøgende.

For at have noget at lave tog vi derfor ordrer ind udefra. Vi fik en aftale om at lime knivholdere i pap. Vi fik en lime maskine stillet til rådighed og vi skulle lime rigtig mange hver dag.

Det betød, at vi skulle holde peptalks hver morgen og motivere hele dagen, og alligevel vi kunne ikke overholde aftalerne.

Noget måtte gøres, og jeg tænkte, at det måtte blive en egenproduktion, hvor vi ikke havde deadlines, som vi ikke kunne overholde. Jeg henvendte mig derfor til designer Mitten Ferrar for at høre, om vi kunne lave noget, der passede til målgruppen, og som vi selv kunne styre antallet af. Det måtte også gerne afspejle museets sjæl.

Mitten Ferrar præsenterede os for skitsen til Molekylestagen, og vi satte den i produktion øjeblikkelig. Molekylestagen afspejlede netop museets sjæl med sin farverigdom og med sine mange små knopper som udtryk for vores altid mange projekter.

Molekylestagen levede et stille stabilt liv, indtil Entré Living ringede i december måned 2008 og bestilte stagen til et juletilbud i alle den type livstilsbutikker i hele Jylland.

Herefter var vores lykke gjort, vi sælger nu i flere livsstilsbutikker over hele Danmark. Det betyder, at der er arbejde til et værksted med 8 medarbejdere hver dag, og som har stor glæde af at producere noget, som andre mennesker ønsker sig.

 

Lysestager2

Lysestageproduktion2
Send os en e-mail