Akademiets Efterårsudstilline 2018:

Mennesket Under Hatten

Med efterårsudstillingen ”Mennesket Under Hatten” præsenterer GAIA Museum Akademiets kunstnere i en spændende ramme, der omfatter fotokunst, maleri, tegning og skulptur. Kunstnerne arbejder til dagligt på GAIA Akademi, som er atelier og kunstskole for omkring 20 mennesker med særlige behov og også særlige evner. 

Værkerne er skabt gennem det seneste år. Der er både individuelle værker og værker, der er blevet til gennem forskellige former for samarbejde. Et eksempel på et fælles projekt er fotokunstværkerne, som er blevet til i et samarbejde mellem GAIA Museums FotoGrafik-linje og GAIA Akademis kunstnere. 

Udgangspunktet for det fælles fotoprojekt er mennesket og de roller, vi alle spiller. Projektet leger med udtrykket, og det at ændre sit personlige udtryk. Hatten er et enkelt, men stærkt virkemiddel, som kunstnerne har brugt til at understrege, udtrykke og ændre oplevelsen af mennesket. Først valgte kunstnerne en hat. Derefter var der en fotoseance, hvor kunstnerne var fotomodeller. 

Her spillede GAIA Museums FotoGrafik-linje og deres underviser Ivan Sand en væsentlig rolle, for det at åbne sig foran et kamera, er ikke altid så nemt, som det ser ud. Til sidst har hver kunstner arbejdet videre med sit eget portræt og med forskellige materialer, for at udforske og forstærke det personlige udtryk. Udstillingen inviterer gæsterne til at gå på opdagelse i de enkelte værker og møde ’Mennesket under hatten’.

”Det er andet år i træk vi præsenterer en udstilling med kunstnerne fra GAIA Akademi. Vi håber, at kunne skabe en god, fast tradition med Akademiets Efterårsudstilling hvert år til september her på GAIA Museum. Erfaringerne fra sidste år viste, at der var meget stor interesse for at se kunstværkerne og møde de fantastiske kunstnere ansigt til ansigt”, siger leder af GAIA Museum, Anna Noe Bovin. 

Der er gratis adgang både til særudstillingen og den faste samling på GAIA Museum. Akademiets Efterårsudstilling vises i perioden fra lørdag den 1. september til og med lørdag den 10. november 2018.

 

Udstillingsperiode 01.09-10.11 2018

 

 

 

 Maria Sloth - Mennesket Under Hatten

  Maria Sloth 2018 (foto/tegning)

 

 

 

 

Send os en e-mail