Nice to meet you, Mr. Holbein

Vi byder velkommen til særudstillingen ”Nice to meet you, Mr. Holbein”, som vises på GAIA Museum Outsider Art fra lørdag d. 8. april til og med lørdag d. 19. august 2017. Kunstnerne bag udstillingen er den finske fotograf Pekka Elomaa og The Lyhty Workshop.

Fotoudstillingen ”Nice to Meet You Mr. Holbein” er inspireret af renæssancemaleren Hans Holbein den yngre (1497-1543). Hans præcise observationer af mennesker med deres tænksomme blikke, fint detaljerede ansigtstræk og nøje gengivelse af teksturer fascinerede gruppen bag disse fotografier.

Bag fotografierne står den finske fotograf Pekka Elomaa, som gennem de seneste 15 år har arbejdet sammen med en gruppe mennesker med særlige behov fra organisationen Lyhty i Helsinki. Lyhtys etiske mål er at fremme trivsel og velfærd for mennesker med udviklingshæmning, deres familier og samfundet som helhed.

”For os seks er fotografi en erstatning for tale og en udvidet hukommelse. Vi bruger fotografiet til at fortælle historie, og med et kamera får vi mod til at besøge fremmede steder og møde fremmede mennesker”, siger Pekka Elomaa.

Der er mulighed for at møde Pekka Elomaa & Lyhty gruppen senere på året i forbindelse med European Outsider Art Associations internationale konference ”Outsider Art Photograpy”, som afholdes på GAIA Museum fra den 17.-20. maj 2017.

Udstillingen er en del af GAIA Museums bidrag til Kulturby 2017, og vises indtil lørdag den 19. august.

Der er fernisering på udstillingen "Nice to meet you, Mr. Holbein" lørdag den 8. april kl. 13.

DAN CMYK EU CAP left

Du kan læse mere på hjemmesiden www.2017iranders.dk, som også præsenterer mange andre 2017-aktiviteter, der kommer til at foregå i Randers.

Anastasia 2011 Press