"Som jeg husker det" - Malerier af Frank Peter Poulsen (DK)

Maleren Frank Peter Poulsen levede fra 1949-2016. Efter hans død blev omkring 20 malerier skænket til GAIA Museum. Vi siger tak - og viser i denne særudstilling stemningsfulde billeder med en farvefornemmelse og naturfølelse de færreste formår.

Kunstmaleren Kurt Tegtmeier har taget vare på sin afdøde ven Frank Peter Poulsens efterladte malerier. Det drejer sig om flere hundrede værker, hvoraf Thisted museum har fået ca. 20, og Museum Ovartaci i Risskov og GAIA Museum et tilsvarende antal.

En formidabel hukommelse gjorde, at Frank huskede alt, hvad han læste og så.

Det er den naturfølelse og melankoli, der findes i meget af den nordiske kunst. Frank levede ikke i sin egen tidslomme, men var en del af den natur, vi alle færdes i. Den bevidsthed og hans egen personlighed slår igennem i de billeder, han efterlader. Frank efterlader et minde om en person med en sjælden fornemmelse for farve, der lever videre i hans efterladte malerier.

Frank Peter Poulsen levede et liv med paranoid skizofreni og OCD. Det var et liv, hvor alkohol i rigelige mængder med årene blev hans egens selvmedicinering. Men bag ved denne skæbne gemte der sig en engageret og talentfuld kunstmaler og naturelsker.

”Frank tog gerne turen ud til Harring Mose. Efterfølgende malede han efter hukommelsen nogle meget stemningsfyldte billeder med et lys, en farvefornemmelse og en naturfølelse som de færreste formår”, fortæller Kurt Tegtmeier.

Derudover malede Frank Peter Poulsen i sine sidste år en række langt mere ekspressive billeder, hvor det var hans indre følelser og sindsstemning, der kom op på lærredet. Det er 20 af disse værker, der nu kan opleves på GAIA Museum.

Der er gratis adgang både til særudstillingen og den faste samling på GAIA Museum.

Udstillingsperiode 12.01-30.03 2019

Frank Peter Poulsen 1976