KYS OG BOLLE

– det oser af sex, erotik og kærlighed

 

Med værker af outsiderkunstnere fra Holland, Tyskland, Sverige og Danmark sætter den nuværende udstilling på GAIA Museum fokus på temaet ’sex, erotik og kærlighed’.

I medierne og det offentlige rum konfronteres vi konstant med billeder af nøgne kroppe i erotiske og udfordrende positioner og iscenesættelser af klichéfyldte kærlighedssituationer. Grænserne mellem markedsføringens stimulansmidler og pornografien er med tiden blevet mere og mere udflydende. Af denne grund har man længe diskuteret, om den erotiske pirring i byens rum er gået over stregen, og om de seksuelle billeder kan have en negativ indflydelse på vores samfunds seksualitetsopfattelse.

Hvad vi ikke kan komme uden om er, at seksualitet og kærlighed er og har altid været emner, der optager og fascinerer menneskeheden. Inden for så godt som alle kunstens områder kan man finde det – der er sex og kærlighed i litteraturen, på teatret, i biografen, i musikken og ikke mindst på kunstmuseerne, hvor vi kan opleve alt fra den 22.000 år gamle Venus fra Willendorf til moderne live performances med den menneskelige krop og seksualitet i centrum.

 

Kys_og_bolle1

Margit Hansen, Snurretoppen, DK

 

Udstillingen på GAIA Museum er et godt eksempel på, at netop kunsten åbner op for et rum, hvor de seksuelle drifter, erotiske fantasier og passionerede kærlighedsdrømme kan få frit spil. Der bliver ikke lagt skjul på noget. Med hver deres udtryk og formsprog skildrer udstillingens kunstnere hede kys, frodige kroppe og seksuelle akter på en måde, der giver outsiderkunsten som kunstart sin helt særlige ånd og værdifulde karakter.

Outsiderkunstnerens forhold til emnet bærer præg af en ufiltreret ærlighed og et udtryksbehov, som udfries i kunsten. Udtrykket er kunstnerens eget, og fortællingerne er personlige, men ’det private’ udstilles på en måde, der gør motiverne tilgængelige og almenmenneskelige. I deres æstetiske og substantielle fremtræden møder de forskellige værker os som kunsten, der trodser alle love og tager os med på en rejse ind i fantasiernes og forestillingernes verden. Det er en verden, vi alle kender, fordi den er forankret i selve livet.

Kys_og_bolle2

Dominik Pawlowski, Die Schlumper, DE

 

Ben.web 

Ben Augustus, Herenplaats, NL

 

Send os en e-mail