Hæmningsløse hollændere - Outsiderkunst fra Herenplaats

I perioden 12.12.07 - 08.03.08 præsenterer GAIA museum tre kunstnere med udviklingshandikap fra Atelier Herenplaats i Rotterdam der alle kan noget med farver: Paulus de Groot (1977), Hans Hartman (1963) og Louise Guardia (1961).

Paulus de Groots værker består, ligesom hans temperament, af to ekstremer, vilde ophidsede perioder, der afløses af stille og rolige perioder.

De Groots figurative og karikerende malemåde og hans bløde, varme farver har en både legesyg og humoristisk karakter.

Louise Guardias billeder derimod synes umiddelbart som abstrakte mosaikker eller landskaber skabt af større og mindre farvefelter, der tilsammen danner historiefortællende billeder. Guardias billeder er at betragte som en slags dagbogsmalerier, der fortæller om hendes liv og tanker.

Hans Hartman er inspireret af kunstnere som Rembrandt van Rijn, Pieter Breugehel, Salvador Dali og Jeroen Bosch. De gamle mestres ånd kravler ifølge Hartman ud af maleriet via penslen, igennem armen og direkte ind i hans hjerte. Rembrandts og Hartmans billedresultater er ikke desto mindre meget forskellige. Alt hvad Hans Hartman laver, er ligesom de øvrige kunstneres produktion sprængfyldt med farver.

 

Hans_Hartman_1

Louise_Guardia_1

Paulus_de_Groot_1

Send os en e-mail