AKTUELLE

Akademiets Efterårsudstilling 

"Sofastykker"

1. september til 11. november 2023

Akademiets Efterårsudstilling blev indført tradition på GAIA Museum i 2017. Det er en gruppeudstilling for de kunstnere, der arbejder på Akademiet. Den har derfor et varieret og mangfoldigt udtryk, der afspejler alle de forskellige personlige stilarter og temperamenter, der er i spil på GAIA Akademi.

 

I år har udstillingen undertitlen ”Sofastykker” - og hvad er det så? Traditionelt er det måske et billede af en kronhjort ved skovsøen, en fuldrigger på bølgen blå, et luftfoto at slægtsgården eller den gamle fisker, der skuer ud over havet. Sofastykkerne er en del af den danske kultur og kan bringe mange minder frem. Måske husker man sine bedste- eller oldeforældres hjem.

 

I udstillingen kan man blandt andet se en hel serie af ”fiskere”. Det velkendte motiv er bearbejdet af kunstnerne, så det afspejler hver enkeltes stil og præferencer.

 

Der er også en nyfortolkning af kaklerne, som vi kender så godt fra de tunge sofaborde. I Akademiets udstilling er kaklerne kommet op på væggen og lokker med bløde, fine farve og masser af fantastiske motiver.

 

Kort sagt møder du både det genkendelige og det forvandlede i denne udstilling. Der er rigtig meget at se på og glæde sig over.

 

Læs mere om Akademiets kunstnere på www.gaiaakademi.dk