AKTUELLE

JUDITH


Labyrintisk forestillingsevne og evindelig skabertrang

11. januar - 22. august


Lørdag den 11. januar 2020 åbner en ny særudstilling på GAIA Museum, som hylder den internationalt anerkendte Randers-kunstner Judith Damgaard Nielsen (1954-2019). Udstillingen består af værker fra forskellige perioder i kunstnerens karriere, der hver især bevidner den store skaberglæde og enestående kunstneriske forståelse for komplekse kompositioner, som kendetegnede Judiths kreative praksis.

Som kunstner kan man ofte kun drømme om at få sine værker udstillet på gallerier verden over, men for Judith har det længe været en realitet: på tværs af landegrænser, kulturer og personlige baggrunde har hendes kunst berørt, vækket genkendelse og udfordret den måde, hvorpå vi ser os selv og hinanden. Over sine mere end 20 år som elev på kunstskolen Bifrost udfoldede Judith sig ivrigt gennem forskellige kunstformer, såsom skulpturer, tryk og tegninger, men det var fremfor alt maleriet, der var hendes foretrukne udtryksform. Motiver som dyr og natur går ofte igen i hendes værker, men hun lod sig inspirere af næsten alt omkring sig, som på collageagtig facon blev sat sammen i farverige og forunderlige kompositioner. Som det fremgår af værkerne i udstillingen, ændrede hendes formsprog sig gradvist i løbet af hendes kunstneriske karriere fra det figurative til det mere abstrakte, men hendes stil og tilgang til kunst forblev umiskendelig hendes egen.

”Vi er meget stolte af at kunne præsentere denne retrospektive udstilling og vil gerne give en særlig tak til Bifrost for at gøre udstillingen mulig samt til Judiths familie for deres velvilje,” siger Anna Noe Bovin, leder af GAIA Museum og Akademi.


Der er fri entré til særudstillingen.

Gaia Museum, Lene Bredahls Gade 10, 8900 Randers C