AKTUELLE

Akademiets Efterårsudstilling

"GENFORENING"

5. september - 14. november 2020

Den 5. september 2020 slår GAIA Museum for fjerde år i træk dørene op til en udstilling af værker skabt af kunstnerne fra GAIA Akademi, som under titlen “Genforening” kigger nærmere på kunstens sociale rolle i en tid præget af omvæltninger, nedlukninger og afstand. Udstillingen består af både fælles og individuelle værker udformet før, under og efter at coronaepidemien satte samfundet mere eller mindre på pause.

At skabe kunst i en nedlukningstid
Under normale omstændigheder emmer hverdagen på GAIA Akademi af liv, læring og samhørighed, når der bliver prøvet kræfter med et væld af forskellige udtryksformer, teknikker og materialer. Men 2020 har ikke været et helt normalt år: da coronaepidemien ramte, og GAIA måtte lukke ned for en periode, var kunstnerne nødsaget til at arbejde hjemmefra. På akademiet er det kreative arbejde i høj grad en social proces, hvor der læres og skabes i fællesskab, men derhjemme skulle kunstnerne pludseligt vænne sig til at lave kunst i nogle helt andre rammer.

Den farverige isfugl
Under nedlukningen arbejdede de hver for sig ud fra et fælles tema om den farverige isfugl, hvilket resulterede i en lang række af udtryksfulde værker i hver deres unikke stil, som bevidner den bredde og mangfoldighed, der er blandt kunstnerne på akademiet. Efter genåbningen og genforeningen blev disse værker udgangspunktet for et stort, samlet collografi-projekt, der kan ses på udstillingen, som desforuden består af udvalgte værker fra årets produktion, som tilsammen belyser forskellige måder, hvorpå kunst kan være med til at fremme følelsen af fællesskab.

Udstillingsperiode: 5. september til 14. november 2020

Der er fri entré til særudstillingen og mulighed for at købe mange af de udstillede værker.

Gaia Museum, Lene Bredahls Gade 10, 8900 Randers C